Beauty

5 reguli de bază pentru îngrijirea părului blond. Ce să facem să nu distrugem culoarea!

A avea un păr blond strălucitor și sănătos reprezintă visul multor femei, dar totul poate deveni un coşmar dacă nu este îngrijit corect, folosind produsele potrivite pentru necesităţile părului decolorat. În plus, nu orice nuanţă ni se potriveşte, iar, atunci când ne alegem blondul, trebuie să ţinem cont de subtonul tenului nostru, culoarea ochilor, dar şi de culoarea naturală a părului nostru.

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune principalele reguli de care să ținem cont în îngrijirea părului blond, astfel încât să nu distrugem firul de păr și să nu obținem acele reflexii nedorite de galben sau portocaliu.

”Atunci când ne-am decis să ne vopsim părul într-o nuanță de blond este indicat să ținem cont de următoarele aspecte: să alegem acea nuanță care să se potrivească pielii noastre, să o obținem fără a ne afecta sănătatea firelor de păr și a scalpului, să scăpăm de reflexiile nedorite de galben și portocaliu și să o menținem cât mai mult timp.

1.            Nu ne decolorăm niciodată acasă 

Mai întâi de toate, este de menționat că niciodată nu ar trebui să ne decolorăm acasă. Întotdeauna trebuie să mergem la un salon și să apelăm la un specialist bun. Blondul este superb, dar trebuie să ne asumăm că, pentru a-l obține, trebuie să investim în el, necesită bani și timp. Doar ca excepție majoră, putem să ne vopsim acasă, la o lună, însă doar la rădăcina părului, și atunci când aceasta nu depăsește 1 cm. Alegem întotdeauna vopsea profesională cu putere de deschidere foarte mare.

2.            Tratament de reparare chiar în timpul vopsirii

Chiar și atunci când mergem la salon trebuie să fim atenți ca stilistul să folosească un sistem pe bază de biopeptide mimetice sau pe bază de plexuri, adică un sistem dual.
De exemplu, o mască K18 Leave-In Molecular Repair, cu o formulă unică, patentată, ce reface părul în doar 4 minute și îl readuce în starea sa originală: sănătos și întinerit. Tratamentul bioactiv acționează la nivel molecular, pregătește, protejează și repară părul în timpul proceselor tehnice din salon (decolorare/ vopsire, servicii chimice, surse de caldură).  K18 Peptide™ infuzează aminoacizii în cortexul firului de păr. Aceștia refac și reunesc lanțul de cheratină care a fost deteriorat.

3.            Pigmenți violet pentru combaterea nuanțelor de galben și portocaliu

Apoi trebuie să neutralizăm nuanțele de galben și portocaliu, folosind un produs cu pigment violet . Îl ținem pe păr maximum 5-10 minute. Folosim și șamponul și balsamul cu pigmenți din aceeași gamă, însă nu la fiecare spălare. O dată la două spălări. În rest, folosim produse de care părul nostru are nevoie, spre exemplu volum.

Șamponul Moroccanoil Blonde Perfecting Purple, dezvoltat pentru a combate tonurile de arămiu și de galben, are o formulă blândă de curățare și corectare a tonului, special concepută pentru a menține tonurile reci între vizitele la salon, sporind în același timp profunzimea și dimensiunea culorii. Tehnologia ArganID™ ajută la repararea părului din interior spre exterior, în timp ce sigilează cuticula pentru a conferi o strălucire uimitoare. Pigmenții violet oferă culoare și efect vizual, sporind profunzimea, dimensiunea și oferind o strălucire cu aspect natural”, explică Diana Baicu.

4.            Măști potrivite

”Părul blond este foarte fragil, astfel că are nevoie de tratamente pe bază de biopeptide mimetice, dar și măști reparatoare, cremoase, pe care însă nu le folosim singure. După șampon și masca reparatoare, clătim și aplicăm un conditioner sau o mască hidratantă. La 2-3 spălări ar trebui să facem acest lucru.

Balsamul Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights Anti-Yellow neutralizează nuanța glabenă și previne apariția acesteia pe viitor. Are o formulă dezvoltată pe baza a două complexe inovatoare – microPROtec și Luminescine, care adaugă instantaneu strălucire luxoasă, vitalitate și un aspect îngrijit.

Tratamentul Reconstructor Joico are un timp de acționare de 5 minute, recontruiește și conferă putere firelor de păr fragile și sensibilizate, redând aspectul de păr sănătos. Este un produs pe bază de keratină, o proteină protectoare care se găsește în mod natural în păr. Aceast caută în mod activ daunele și ajută la repararea părului prin înlocuirea proteinelor pierdute.

5.            Uleiuri de argan speciale pentru părul blond

Este indicat să folosim un tratament pe bază de ulei de argan special conceput pentru părul blond. Acesta nu încarcă, nu îngrașă părul și are un ușor pigment care neutralizează galbenul. Putem face cocteiluri, adăugându-l în mască sau chiar în vopseaua de păr. În rest, îl aplicăm pe lungimea părului, de la nivelul urechilor până la vârfuri.

Uleiul tratament Moroccanoil light catifeleaza părul, îmbunătățește manevrabilitatea, scurtează timpul de uscare al părului, conferă strălucire și reface părul deteriorat. Se absoarbe instant, atât pe părul ud cât și pe părul uscat.

Uleiul ser Joico Blonde Life Brilliant Glow iluminează instant nuanțele de blond pentru de două ori mai multă strălucire și luminozitate. Contribuie la menținerea aspectului de păr sănătos. Hrănește și protejează părul blond fragil și nu păteaza nici cel mai deschis blond. Uleiurile exotice conținute hidratează, hrănesc și combat frizarea și electrizarea părului. Este ideal pentru blond natural, vopsit și/ sau decolorat, cât și pentru păr supus la decolorari multiple. De asemenea, neutralizează clorul și elimina resturile minerale, prevenind oxidarea pigmenților de culoare în interiorul firului de păr”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile pe www.topline.ro, în magazinul Top Line și în clinicile și saloanele partenere Top Line.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *