Beauty

Vii la dentist și pleci cu dintele nou în aceeași zi

Medicul stomatolog Adrian Mina a prezentat viitorul industriei de stomatologie: noua tehnologie eco-friendly care poate lua amprenta și produce coroana dentară în aceeași ședință, printr-o modalitate integral digitală.

Este vorba de un aparat de ultimă generație ce scanează zona pe care se lucrează, ia amprenta virtuală pentru ca apoi o imprimantă 3D să frezeze la perfecție coroana necesară în doar câteva minute.

În acest mod, pacientul poate pleca acasă cu dintele refăcut în aceeași ședință. Este o procedură rapidă, de maximă acuratețe, care respectă natura: nu se mai folosesc reziduuri dentare, accesorii și ambalaje, mulaje, consumatibile de hârtie, întrucât fiecare element, de la radiografie până la rezultatul final este realizat pe cale computerizată, prin tehnologie de ultimă generație. În plus, pentru că totul se realizează într-o singură ședință, pacientul nu mai este nevoit să aibă mai multe programări și să se deplaseze de fiecare dată cu mașina, poluând altfel mediul înconjurător.

“Vedem pacientul o singură dată, scanăm cavitatea bucală, preparația deja realizată, și realizăm o restaurare proteică în aceeași ședință.  Salvăm astfel din consumabilele de cabinet – accesorii, folii, ambalaje. Pacientul nu trebuie să mai vină de 3-4 ori ca până acum, nu mai consumă nici combustibil, nu mai poluează atmosfera. Se scanează cavitatea bucală, arcada, se obține o amprentă virtuală a zonei de lucru, introducem parametrii necesari, iar sistemul calculează exact cum va fi produsă coroana necesară. Aparatul recomandă o variantă de restaurare, iar imprimanta 3D va freza la perfecție coroana dorită în aproximativ 10 minute. În acest mod, pacientul va avea dintele reconstruit în aceeași ședință”, explică medicul stomatolog Adrian Mina, de la DaVinci Detal Clinic.

Procedura a fost prezentată în cadrul unui eveniment la care au participat specialiști din industrie, reprezentanți Mass Media, precum și persoane publice precum Teo Trandafir, pacienta medicului Adrian Mina, și Tily Niculae.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *