Beauty

Ți se electrizează părul? Ce trebuie să faci ca să scapi de firele rebele!

Foarte multe persoane se plâng că au un păr predispus la frizare, pare dezordonat, cu fire rebele, ce cu greu pot fi nivelate. Frizarea părului este termenul care are în prezent cele mai multe căutări pe internet, pentru că este o problemă care apare indiferent de anotimp. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, explică din ce cauză avem un păr predispus la frizare și cum îl putem trata cu ajutorul produselor pe bază de uleiuri și unturi exotice.

”La prima vedere, s-ar putea crede că frizarea care apare în urma excesului de umiditate, este o problemă cu care ne confruntăm doar vara. Nu este deloc așa. Iarna, când aerul este foarte rece și foarte uscat, apare și electrizarea părului și e cu atât mai rău. Nu putem să ne aranjăm coafura în niciun fel”, spune Diana Baicu.

De ce apare frizarea? 

”Părul este format din catene de keratină, între care există legături reversibile de hidrogen ce se rup, se refac și sunt responsabile de forma și rezistența părului. În momentul în care există foarte multă umiditate, aceste legături de hidrogen se rup și se leagă de moleculele de apă. Când cuticula este poroasă, adică părul este degradat, apare frizarea. Părul nu mai arată cum ne dorim, ci devine aspru, mat și nu ne mai ascultă. În plus, când aerul este uscat, așa cum se întâmplă în sezonul rece, sau când apare frecarea cu haine din materiale sintetice, lână sau mătase, părul se electrizează”, explică Diana Baicu.

Ce soluții avem contra frizării? 

”Există multe soluții temporare care ne ajută să rezolvăm problema pe moment. Este indicat să folosim produse pe bază de uleiuri prețioase și unturi. Ne referim la uleiuri exotice, precum cel de argan, murumuru, monoi sau alte uleiuri de acest tip. Putem să folosim fie uleiul ca atare, aplicat pe lungimi și vârfuri, sau produse care sunt infuzate cu uleiuri ori conțin diverse tipuri de uleiuri.
Avem următorii pași de îngrijire a părului frizat:

Începem întotdeauna cu spălarea. Dacă vrem ca părul nostru să nu se frizeze/electrizeze, trebuie ca iarna să folosim șampoane mai cremoase, mai dense. Nu frecăm niciodată intens părul cu prosopul pentru că nu facem nimic altceva decât să adăugăm energie statică, iar el se va friza și se va electriza mai tare. Nu ne spălăm părul nici prea des, nici prea rar, ci ideal o dată la două – trei zile. Ne uităm întotdeauna pe etichetă ca produsele pe care le alegem să conțină uleiuri și să hidrateze părul.

Există foarte multe produse sub formă de spray care formează un scut protector la nivelul părului, astfel încât apa să nu ne afecteze în prea mare măsură. Îl aplicăm pe părul umed înainte să îl coafăm sau, într-o zi cu foarte multă umiditate, la suprafața părului. Acest produs oferă părului strălucire și are protecție termică.

Folosim multe produse leave-in. Vorbim aici despre produse care tratează și protejează părul. Ele pot fi infuzate cu diverse uleiuri, dar conțin și diverse extracte de alimente precum quinoa, orz, semințe de floarea soarelui. Sunt tot sub formă de spray și le putem aplica pe părul umed sau uscat. Nu încarcă deloc părul, atâta timp cât îl aplicăm doar pe lungimi, nu și la nivelul scalpului.

Ce tratamente putem folosi. Dacă vrem să avem o soluție pe termen lung, folosim produse tratament care conțin fie peptide biomimetice, fie aminoacizi sau keratină. Cu cât părul este mai sănătos, cu atât se va friza și se va electriza mai puțin. Folosim măști care au în compoziție aceste ingrediente. Ele închid cuticula, ne aduc aportul de aminoacizi și fac ca părul nostru să fie sănătos.

Pentru părul cu tendință de frizare putem folosi produse precum:

Spray de păr pentru îndreptat parul- Joico Style & Finish Humidity Blocker. Acționează ca un scut protector amplificat de ingrediente care creeaza strălucire, mișcare, fixare și finisare, precum și protecție împotriva umidității.

Conditioner Moroccanoil All In One Leave-In pentru toate tipurile de păr. Este un produs revoluționar cu o formulă ușoară, ce reface, descurcă, hidratează și protejează instantaneu părul. Acționează pe toate tipurile de păr pentru a proteja împotriva ruperii și deteriorării termice în timp ce hrănește, îmbunătățește manevrabilitatea și disciplinează părul timp de pânăla 72 de ore. Conține ulei de argan,  extrem de bogat în tocoferoli (vitamina E), acizi grași esențiali și antioxidanți, zaharuri derivate natural ce acționează ca un scut anti-deshidratare, aminoacizi puri – alternativă la cheratina vegetală – ce cresc rezistența părului, îmbunatățesc elasticitatea și manevrabilitatea, amestec de ulei de semințe de floarea soarelui, extract de quinoa și de orz.

Crema de păr Kevin Murphy Easy Rider Anti-Frizz activează buclele datorită complexului de vitamine care tratează părul în timp ce este coafat. Oferă efect anti-frizz, flexibil, densitate părului fin, netezește părul gros.

Masca de păr Goldwell Dualsenses Just Smooth Anti-frizz netezește și controlează părul predispus la frizare. Îmbunătățește manevrabilitatea și catifeleaza, în timp ce descurcă fără efort. Tratamentul este dezvoltat cu o protecție a culorii pentru a preveni pierderea prematură a culorii. Conține ulei de nuci Kukui, ingredient hrănitor, hidratant care uniformizează și netezește cuticula părului pentru rezultate netede, disciplinate.

Loțiunea Kevin Murphy Motion.Lotion are absorbție rapidă, nu încarcă părul, are efect anti-frizz pentru un aspect de bucle lejere. Nu conține sulfați și parabeni, și nu este testat pe animale.


Șamponul Kevin Murphy Smooth Again Wash combate frizarea părului și controlează firele rebele. Este un șampon pentru gestionarea părului gros și indisciplinat, cu conținut de uleiuri și unt hrănitoare, precum Monoi și Murumuru, care ajută părul să rețină nutriția esențială pentru catifelarea totală a părului. Chiar și cel mai sălbatic și frizzat păr devine neted și rafinat cu o strălucire incredibilă”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile pe www.topline.ro, în magazinul Top Line și în clinicile și saloanele partenere Top Line.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *