Beauty

Tenul de porțelan, în trend în 2023. Cum îl obținem, indiferent de vârstă

Tenul ca de porțelan, strălucitor și fără impurități, este un deziderat pentru multe femei și reprezintă unul din trendurile în materie de frumusețe în 2023. Ca să avem tenul de porțelan, asemănător cu cel al asiaticelor, el trebuie să fie, în primul rând, strălucitor, să aibă o culoare cât mai uniformă și o textură fină, cu porii cât mai închiși. Diana Baicu, specialist în industria profesională de frumusețe, explică în ce mod putem obține un ten ca de porțelan, indiferent de vârstă.

”În momentul de față există un concept nou în îngrijirea tenului, care se numește resurfacing, foarte vehiculat în social media. Acest concept pornește de la tratamentele care inițial se făceau cu laser și are scopul de a îndepărta suprafața superficială a pielii astfel încât să o regenerăm din profunzime. Pornind de la această procedură, au fost lansate și produse care au acest efect.

Putem astfel să obținem și acasă acest efect de ten de porțelan, dar este important să folosim produsele potrivite. În plus, depinde mult de unde pornim. Dacă suntem tinere și tenul nostru arată deja foarte bine, vom obține acest ten de porțelan într-un timp scurt, de câteva săptămâni. Dacă avem deja o anumită vârstă sau multe imperfecțiuni, atunci nu e suficient să folosim acasă anumite produse, ci va trebui să mergem la clinică și să apelăm și la tratamente cu tehnologii de ultimă generație.

Există multe tehnologii precum radiofrecvența fracționată sau noul tratament cu neurocosmetic Visible  Age Reverse, ce ne ajută să obținem un ten de porțelan”, spune Diana Baicu.

Ce pași trebuie să urmăm pentru a avea un ten ca de porțelan

Dublă curățare
Acasă, indiferent de cât de bine arată tenul nostru, este important să facem mai întâi o dublă curățare, folosind un produs hidrofil și un produs lipofil.

Dublă exfoliere

Facem o dublă exfoliere. Folosim mai întâi un produs care conține alfahidroxiacizi și betahidroxiacizi. În special dacă tenul nostru este gras, cu imperfecțiuni, nu omitem betahidroxiacizii. Este important să combinăm aceste două tipuri de acizi pentru că unii acționează la suprafață, iar ceilalți în profunzime. Atenție să nu folosim concentrații foarte mari!

După ce facem această primă exfoliere, trecem la a doua. Avem nevoie de această dată de un exfoliant enzimatic. Aplicăm acest exfoliant pe tenul deja umed, astfel încât enzimele să funcționeze așa cum trebuie. Aceste enzime curăță în profunzime și înlătură toate celulele moarte.

Crema exfolianta purifiantă Babor Clarifying Peeling Cream, pentru pielea grasă, sensibilă sau tipul de ten predispus la imperfecțiuni (pete), combină efectul de peeling mecanic și chimic, având sâmbure de caise și acid AHA și BHA ușor, îndepărtează eficient celulele moarte ale pielii, favorizează regenerarea și ajută la întinerirea pielii, ce va fi pregatită să absoarbă optim produsele de îngrijirea ulterioară. Glicerina din compoziție susține echilibrul de hidratare al pielii, iar extractul proteic din semințele de moringa protejează pielea de influențele negative ale mediului urban.

Aplicăm un booster sub formă de fiole

Dacă vrem ten de porțelan, întotdeauna trebuie să folosim booster. Acesta este un concentrat ce se poate prezenta sub formă de fiole, dar nu numai. Booster-ul are rolul de a potența acțiunea celorlalte produse pe care le aplicăm deasupra. Trebuie să facem cure de cel puțin o săptămână, ideal de 3-4 săptămâni pentru a obține un ten de porțelan.

Fiole concentrate Babor Algae Vitalizer sunt un tratament puternic cu efect hidratant, pentru un ten revitalizat. Ingredientul lor activ probiotic susține microbiomul pielii și întărește bariera naturală de protecție a pielii. Conțin extract de alge verzi, bogat în vitaminele A, C si E, ce asigură instantaneu hidratare intensă și protejează astfel pielea de deshidratare pentru o perioadă îndelungată de timp.
Un alt ingredient de origine marină este extractul de plancton, ce are proprietăți antioxidante, și ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

Aplicăm ser pentru închiderea porilor

Ulterior, dacă tenul nostru nu arată perfect și nu mai avem 20-25 de ani, recomand folosirea unui ser ca următor pas. Serul se alege în funcție de imperfecțiunile pe care le avem la nivelul tenului. Recomand un ser pe bază de bentonită pentru închiderea porilor.
Dr. Babor Refine Cellular Pore Refiner este, spre exemplu, un ser care tratează porii dilataţi, şi uniformizează aspectul pielii. Flavonoizii derivaţi din măceşe diminuează dimensiunea porilor, în timp ce extractul de castană are efect astringent. Bilele minerale de argilă din bentonită acţionează ca un focalizator, reducând instantaneu aspectul porilor şi, datorită acestui efect de estompare, tenul pare mai fin şi mai uniform.

Aplicăm crema cu alfahidroxiacizi

Următorul pas este de aplicare a cremei. Recomand folosirea unei creme de noapte cu o textură foarte plăcută, care conține alfahidoxiacizi. Sau putem folosi o mască ce conține o concentrație mică de alfahidroxiacizi.

Crema de noapte peeling Academie Dermacte Peeling Renovatrice Nuit, cu efect regenerator, are dublă acţiune: netezeşte şi exfoliază pielea la suprafaţă datorita unui complex de acizi care acţionează noaptea în asociere cu ingredientul activ de fermitate. Se obţine un efect anti-îmbătrânire intensiv.

Folosim măști 

Pentru a mări efectul, putem să aplicăm măști sub formă de cremă sau măști overnight. Masca Guinot Dynamisante redă stralucirea pielii, revitalizează şi netezeste trăsăturile”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile pe www.topline.ro, în magazinul Top Line și în clinicile și saloanele partenere Top Line.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *