Lifestyle,  Uncategorized

Sentimente.ro: ​85% dintre membri vor să iasă în offline cu o persoană cunoscută online

Rezultatele unui sondaj Sentimente.ro*, cel mai mare site de dating din România, arată că 85% dintre utilizatori sunt pregătiți să se întâlnească în offline cu o persoană cunoscută pe site. Pentru a avea încredere într-un site de dating, aceștia spun că au nevoie de câțiva indicatori, ușurința comunicării – atât cu alți utilizatori, dar mai ales cu reprezentanți ai site-ului-, notorietatea și  recomandările altor persoane fiind printre cei mai importanți.

82% dintre utilizatori susțin că se simt confortabil pe Sentimente.ro, procentul fiind într-o creștere continuă în ultimii ani. 85% vor să se întâlnească cu o persoană cunoscută pe site-ul de dating. Mai bine de 65% dintre cei care au răspuns la sondaj au ieșit deja la o întâlnire în offline. Cel mai important factor în luarea deciziei de a se întâlni cu o altă persoană este tocmai faptul că utilizatorii consideră Sentimente.ro un site serios. Contribuie la acest lucru și numărul mare de persoane care s-au înscris pe site la recomandarea unui prieten, dar și notorietatea acestuia.

În ultimii doi ani am adus îmbunătățiri considerabile și constante atât în procesul de comunicare directă dintre echipă și utilizatori, printr-un serviciu de customer support eficient, cât și în mecanismele de siguranță și nu numai – blocarea altor utilizatori, sistem de alertă la folosirea unui limbaj licențios, algoritmii de inteligență artificială care calculează compatibilitatea dintre membri pe baza profilului, dar mai ales a interacțiunii de pe site. Acest lucru a fost remarcat și apreciat de utilizatori, având în vedere numărul de înscrieri în baza recomandărilor, dar și creșterea interacțiunii între membrii Sentimente.ro, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte și co-fondator Sentimente.ro.

Indicatorii încrederii într-un site de dating

60% dintre cei care au răspuns la sondajul Sentimente.ro au declarat că lipsa informațiilor despre persoanele cu care interacționează îi fac să se simtă nesiguri, având mai multă încredere în cei care își completează profilul în detaliu. Printre îngrijorările cel mai des enumerate se află: suspiciunea ca informațiile personale furnizate în profil să fie false, ca persoana cu care vorbesc să fie căsătorită, ca aceasta să mintă în privința trăsăturilor sale fizice, dar și teama ca nu cumva chiar ei să nu se ridice la nivelul așteptărilor altor utilizatori. Cele mai multe probleme în această privință și le fac bărbații cu vârsta cu cuprinsă între 20 și 35 de ani.

Temerile utilizatorilor din online le oglindesc pe cele resimțite în offline. Cei care caută un partener pe Sentimente.ro susțin în proporție de peste 90% că nu mint în completarea profilului, însă mulți nu exclud posibilitatea ca alte persoane să o facă. Pe de altă parte, cei care recunosc că nu au spus adevărul în completarea profilului mint în privința unor informații care, consideră ei, le-ar putea aduce dezavantaje în legarea primelor conversații: înălțime, greutate, vârstă, lucruri care nu sunt esențiale, dar care îi fac să se simtă mai siguri pe ei dacă sunt cosmetizate, a explicat Flori Dragomir.

Potrivit utilizatorilor care au răspuns la sondaj, seriozitatea unui site depinde de numărul de membri (20%), recomadările altor persoane și poveștile de succes (21%), notorietate (23%), interacțiunea cu echipa site-ului prin Customer Support, dar și datele de identificare (sediu, numere de telefon de contact, existența și viteza de răspuns în Social Media etc) – 15%. Mai mult decât atât, cei care au un profil pe Sentimente.ro se simt protejați datorită procedurii simple prin care pot bloca un alt utilizator al site-ului (47%).

Ce să NU spui pe un site de dating

Pentru a evita persoanele nepotrivite, există câteva măsuri pe care utilizatorii sunt sfătuiți să le ia: evitarea oferirii de date personale în conversații – adresa de acasă/de la locul de muncă, date despre călătorii viitoare, informații financiare. De asemenea, se recomandă alegerea unui loc public pentru primele întâlniri, anunțarea unei persoane de încredere despre întâlnire, raportarea și/sau blocarea utilizatorului atunci când acesta folosește un limbaj indecent, este prea insistent sau când se descoperă că anumite informații din profil nu sunt conforme cu realitatea.

Pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor noștri, trimitem e-mailuri periodic cu sugestii vizavi de semnele care ar trebui să-i pună pe gânduri. Există un ghid și pe site, la care pot apela cu încredere, fiind în permanență revizuit și actualizat. În plus, încurajăm raportarea oricărei formă de abuz – de la limbaj licențios până la tentative de fraudă sau propuneri care nu au legătură cu prezența pe un site de dating. Astfel, gradul de încredere a crescut din 2017 până astăzi cu 20%, la fel și numărul celor care aleg să se întâlnească în offline cu persoane întâlnite pe site, a declarat Flori Dragomir.

Media anuală a raportărilor este de 1% din numărul total al utilizatorilor activi, iar 35.000 de persoane se află online zilnic pe site. Cele mai multe raportări se referă la limbaj nepotrivit, licențios, iar persoanele în cauză sunt în general bărbați, cu vârstă cuprinsă între 30 și 45 de ani.  

“Un lucru elocvent și un sistem de referință pentru noi în ceea ce privește confortul și gradul de încredere al utilizatorilor este și creșterea ratei de succes. Am ajuns astfel la o medie de 10 conturi șterse zilnic ca urmare a faptului că membrii respectivi și-au găsit pe cineva pe Sentimente.ro. De altfel, potrivit statisticilor făcute pe baza declarațiilor utilizatorilor, dacă se ajunge la căsătorie, acest lucru se întâmplă în mai puțin de 1 an de la prima discuție avută pe site”, a conchis vicepreședintele Sentimente.ro.

*La sondajul Sentimente.ro au răspuns 1129 de persoane, din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, 40% femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *