General

De Sfanta Maria, 20% dintre buchetele de flori sunt livrate in destinatii neobisnuite Trandafirii, florile preferate ale Mariilor

Cele mai multe buchete de flori primite de cele care isi aniverseaza onomastica de Sfanta Maria contin trandafiri – de 3 ori mai multi decat frezii sau hortensii sau alstroemeria – , iar aproape 20% sunt livrate in destinatii turistice sau de relaxare:  la plaja, la munte, in parc, pe terasa sau chiar pe drum, arata datele Floria.ro, cea mai mare florarie online din Romania. Cele mai multe comenzi plasate pentru livrare pe 15 august vin din sudul tarii, in timp ce centrul si nordul tarii este mai activ in comenzi pe 8 septembrie, cand se serbeaza Sfanta Maria din nou.

Peste 1,8 milioane de femei din Romania isi sarbatoresc onomastica de Sfanta Maria. Fiind cel mai popular nume de sfant, numarul florilor comandate pentru cele care sarbatoresc aceasta zi este proportional. De la an la an, Floria.ro inregistreaza comenzi tot mai numeroase de buchete de flori si din afara tarii, insa anul acesta comenzile sunt afectate de contextul pandemic.

De la an la an avem mai multe comenzi, iar 2020 vine si cu un specific aparte, avand in vedere precautia in a organiza petreceri si contextul cauzat de munca remote. Din strainatate pentru livrare in Romania sunt mult mai multe comenzi, mai ales ca anul acesta sunt mai putini romani veniti acasa in vacanta traditionala din august. Cele mai indepartate comenzi au venit din Hong Kong, Japonia, Canada, Maroc sau Brazilia. Pe de alta parte, din Romania in alte tari desi avem multe comenzi, intampinam dificultati in livrare, deoarece multe destinatii sunt inca inchise, a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Livrari in destinatii neobisnuite

Pentru ca 15 august este in plin sezon estival si intotdeauna zi libera, un procent important din numarul comenzilor se livreaza pe… plaja. Alte comenzi au ca destinatar persoane aflate la munte sau chiar in parc ori la restaurant.

Printre comenzile speciale se numara si cele care presupun aranjamente spectaculoase sau idei inedite care au ramas in amintirea designerilor. De exemplu, un client Floria.ro a dorit sa scrie numele sarbatoritei cu trandafirii albi si rosii, iar un altul si-a dorit sa livreze Mariei iubite flori peste tot pe unde aceasta s-a oprit in ziua respectiva: la salonul de cosmetica, pe terenul de tenis, la o prietena acasa, la restaurant unde s-a intalnit cu sotul ei pentru a sarbatori si acasa.

Ca in fiecare an, Floria.ro are o colectie dedicata acestei sarbatori importante pentru romani. Linia cromatica este una pastelata, simpla, dominata de tonuri de verde, roz si orange. Florile alese merg pe simbolistica delicata atribuita acestei sarbatori: trandafiri si minirosa, hortensii, alstroemeria, lisianthus si frezii. Cele mai multe solicitari sunt pentru buchete care contin exclusiv sau partial trandafiri, numarul trandafirilor comandati pentru Mariile sarbatorite depasind 1.000 in fiecare an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *