Lifestyle

Concertul “Crăciun Vienez” – un regal muzical în ajun de sărbători!

Concertul „CRĂCIUN VIENEZ” cel mai reprezentativ eveniment muzical al sărbătorilor de iarnă, susținut de faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble, va avea loc și anul acesta pe data de 22 decembrie, la Sala Palatului din București, de la ora 20:00.

Cu o tradiție de peste 16 ani pe scenele din România,  orchesta Johann Strauss Ensemble condusă de carismaticul dirijor Russel McGregor va începe pe data de 12 decembrie un turneu național în România,  din Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Sibiu, Târgu Mureș, Oradea, Ramnicu Vâlcea și terminând la București. Pe 20 și 21 decembrie,  orchestra are programate două spectacole și în Bulgaria.

Concertul „CRĂCIUN VIENEZ” cel mai așteptat eveniment ce vestește sosirea sărbătorilor de iarnă, aduce în fața publicului iubitor de frumos un repertoriu unic alcătuit din lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor (Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak), valsuri sau arii de operă celebre. Sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor și momente fine de umor, garantează un spectacol de neuitat.

Prim solist și dirijor al concertelor unice susținute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor talentatul și charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat  Schonbrunn din Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi și mulți alții.

Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut și a făcut primi pași în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors anul acesta pentru un turneu triumfal în cele mai mari centre cuturale ale acestei țări, totul culminând cu concertul din orașul natal, Brisbane și cel sustinul în Sidney, la celebra Opera House.  În prezent Russel locuiește în Austria, țara care la adoptat și i-a recunoscut meritele artistice. Russell McGregor cântă la o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadus Mozart.

Johann Strauss Ensemble este cu siguranță cea mai iubită orchestră de către publicul din România, mărturie stând zecile de concerte cu casa închisă pe care aceasta le-a susținut timp de 16 ani în cadrul deja tradiționalului Turneu de Crăciun.

Turneul național de anul acesta din România începe pe 12 decembrie la Brașov la Teatrul Sică Alexandrescu, continuă la Arad  unde în 13 decembrie putem asculta orchestra la  Filarmonica de stat Arad,  pe 14 decembrie Crăciunul Vienez ajunge  la Timișoara la Filarmonica Banatul. Pe 15 decembrie, Cinema Florin Piersic din Cluj Napoca va gazdui mult așteptatul concert, iar pe 16 decembrie fiind rândul Sibiului  să îi fie gazdă la Teatrul Ion Besoiu. Pe 17 decembrie, Johann Strauss Ensemble ajunge la Târgu –Mureș la Palatul Culturii,  pe 19 decembrie la Ramnicu Vâlcea la Filarmoica Ion Dumitrescu,  iar pe data de 22 decembrie va încheia turnelul național cu o ultimă reprezentație în București la Sala Palatului.

Fondată în anul 1985, orchestra Johann Strauss Ensemble este alcătuită dintre cei mai talentați muzicieni din Austria, mulți dintre aceștia  fiind de naționalități diferite,  dar cu toții colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Sunetul tipic și unic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de virtuoși, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele.  Johann Strauss Ensemble a reușit să încânte toată Europa prin perfomantele sale muzicale. S-au bucurat de reprezentațiile orchestrei spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma,  Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg Linz și desigur, Viena. În turneul Australian muzicienii de la Johann Strauss Ensemble au fost numiți “Regii Valsului”.

Aflați pentru a șaisprezecea oară în România, muzicieni de la Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte, ce i-au purtat de la izvoare și până la gurile de vărsare ale Dunării, împlinind astfel o  călătorie reală pe valurile “Dunării Albastre”.

Biletele pentru toate concertele din cadrul turnelului național “Crăciun Vienez” se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.bilet.ro și format printat la casa de bilete a Salii Palatului sau în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *