General

Vinurile AVINCIS premiate de ghidul Gault & Millau

Vinurile AVINCIS CUVÉE PETIT – Sauvignon Blanc 2016 și CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ 2017 au fost premiate în cadrul galei de lansare a primului ghid de vinuri Gault&Millau România, ce conține clasamentul vinurilor românești pentru anul 2019. AVINCIS CUVÉE PETIT a câștigat titlul de cel mai bun Sauvignon Blanc, primind 89 de puncte din 100, iar CRÂMPOȘIA SELECȚIONATĂ AVINCIS a fost numită cel mai bun vin alb, cu 92 de puncte din 100.

AVINCIS CUVÉE PETIT este un Sauvignon Blanc ce provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Potenţialul său de a crea un vin bun a fost realizat deplin, de peste un secol, în podgoria Drăgăşani. Culoarea este galben deschis, cu reflexii verzui. Vinul prezintă arome de ardei verde alături de agrişă coaptă, iar gustul său este puternic, cu aciditate ridicată şi cu o mineralitate specifică zonei Drăgăşani.

Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi.  Crâmpoşia Selecţionată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi. Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde, iar gustul său este persistent și plin de viaţă, cu note citrice, însoţite de o plăcută mineralitate.

„Este o onoare să ne aflăm într-un timp atât de scurt, din nou, pe lista premianților! Săptămâna trecută am câștigat două medalii, de aur și de argint, pentru Negru de Drăgășani respectiv Vila Dobrușa Sauvignon Blanc, la International Wine Contest Bucharest, iar acum suntem plasați în topul vinurilor românești de către unul dintre cele mai faimoase ghiduri, Gault & Millau. Încununarea muncii noastre astfel nu poate decât să mă bucure și să îmi demonstreze că tradiția cramei, ambiția și puterea de muncă a tuturor celor implicați sunt atuurile AVINCIS, unde respectul față de calitate este primordial. Totodată, sunt foarte optimistă că interesul față de vinurile premium internaționale este în creștere. Mă bucură ideea că soiurile autohtone, precum Crâmpoșia, câștigă teren în fața celor exotice. Este o întoarcere spre tradițiile și istoria noastră”, a declarat Andreea Micu, asociat al Cramei AVINCIS.

AVINCIS demonstrează calitatea lucrului bine făcut, a pasiunii și a muncii realizate din suflet. Echipa de specialiști îmbină grija pentru vița de vie, arta și știința oenologică, loialitatea față de terroir și de tradițiile podgoriei, realizând game de vinuri premium pentru gusturile și inimile învingătorilor.

Prestigiosul ghid Gault & Millau, recunoscut în lumea gastronomică asemenea etichetei Michelin, a pornit anul acesta în România cu peste 1000 de sortimente de vinuri de la 80 de crame locale. În ghidul final au fost incluse peste 150 de vinuri de la 63 de crame, fiind alese pentru degustare vinurile reprezentative soiurilor lor. Notarea a fost realizată de către trei experți  – români și străini – maeștri somelieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *