General

Fast food? Nu! Fast… cub!

Finalul de an este prin definiție o perioadă aglomerată. O perioadă în care vrem să facem cât mai multe lucruri, în care avem de terminat o mulțime de proiecte începute, amânate, abandonate, în care încercăm chiar să lucrăm și în avans pentru că vrem să ne petrecem în liniște, acasă, zilele de sărbătoare care vor veni. Timpul zboară ca nebunul, nu ne mai rămâne mare lucru din el pentru treburile obișnuite ale zilei, cele casnice. Sacrificăm cel mai adesea gătitul în și pentru familie. Nu de puține ori mulțumim în gând că există conceptul de fast-food și fie cumpărăm în drum spre casă ceva ce va fi cina, fie comandăm online sau prin aplicații o pizza. Pare soluția cea mai comodă. Nu și cea mai sănătoasă, neapărat. Dar de câte ori poți mânca seara un sandviș, o șaorma sau pizza? Că te saturi la un moment dat…

Vrei să știi ceva? Să gătești rapid, sănătos și gustos îți poate lua fix atâta timp cât durează să îți sosească la ușă curierul cu comanda. Să încropești o cină este mai simplu decât îți imaginezi. În loc să te oprești să cumperi cașcaval și/sau mezeluri, mai bine cumpără o bucată de carne de vită sau o găină și o pungă cu legume congelate (am reținut, nu ai timp, așa că bagă în congelator găina!). Sau orez prefiert. Și, Vegeta Cub Legume, Vegeta Cub Vită sau Vegeta Cub Legume. De aici încolo lucrurile sunt foarte, foarte simple. Și efortul tău, minim. Iar rezultatul… savuros!

Cam cât timp crezi tu că îți ia să tai de exemplu carnea de vită în bucăți mici, să o pui în tavă, să adaugi puțină apă și o bucată de unt, să sfărâmi și presari Vegeta Cub Vită, să pui folie pe tavă și să dai la cuptor? Zece minute? Poate 15? Și câte alte minute durează să tragi la tigaie legumele pe care le poți răsfăța cu Vegeta Cub Legume? Ori să fierbi orezul pe care, oricum, l-ai cumpărat pe jumătate fiert? În niciun caz nu petreci mai mult de 30 de minute ca să pregătești friptura pentru cuptor și să prepari garnitura! Până ce carnea va fi gata, mai poți face și alte treburi prin casă, că doar nu trebuie să stai cu lingura în mână și să amesteci. O să te aducă înapoi în bucătărie aroma de friptură, nu-ți face griji.

Ai mai putea pregăti, la fel de rapid, un ostropel. Carnea, sucul de roșii și usturoiul sunt cele trei ingrediente de care ai nevoie. Te vei convinge repede că cele mai bune mâncăruri sunt cele simple, preparate de tine. Și că gătitul poate fi o relaxare, nu o corvoadă, atunci când îți folosești imaginația,  priceperea dar și…. micile secrete care îmbogățesc gustul, și constați că rezultatele sunt peste așteptări. Deci ce spuneai că gătești mâine seară?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *