General

EVA dă… tonul alimentației sănătoase

Peștele, în general, indiferent de specie, este un aliment cu extrem de multe beneficii pentru organism. Unele dintre ele sunt de notorietate, le știe toată lumea. Cine nu a auzit de comoara de grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6?! Sau de faptul că peștele este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus… Ei bine, dacă ne vom concentra atenția pe ton – specie de pește apreciată în mod deosebit pentru gust și textură dar și pentru faptul că nu are un miros specific pronunțat și nici oase mici, vom descoperi și alte uimitoare calități ale acestei specii de pește. De exemplu, faptul că vitaminele și mineralele conținute întăresc și protejează membranele celulelor din organismul uman,  favorizează o bună funcționare a metabolismului și îmbunătățește circulația sanguină. Consumul de ton, inclusiv în combinație cu legume sau pseudocereale (cum este quinoa), sub formă de salate, contribuie nu doar la pierderea în greutate ci și la întărirea sistemului imunitar și creșterea nivelului de energie din organism. De asemenea, are rol protector și ajută celulele pielii sau rinichii să lupte împotriva infecțiilor, iar inclus în alimentația copiilor s-a dovedit că are o contribuie semnificativă la buna dezvoltare a oaselor și musculaturii.

Mai ia în considerare că ajută în prevenirea cancerului de colon, de sân sau de rinichi, reduce inflamațiile și tensiunea arterială, deci implicit și riscul de boli cardiovasculare. Și un aspect mai puțin cunoscut dar surprinzător, este acela că un consum regulat de ton poate avea un efect antidepresiv și totodata tonifiant pentru psihic. Iată deci câte motive ai pentru a face din ton un element esențial din alimentația ta. Unde mai pui că nici nu e neapărat nevoie să cauți ton întreg și să petreci timp în bucătărie pentru a-l pregăti.

Lucrurile sunt simple, foarte simple, atâta vreme cât există salatele EVA cu ton! În combinații diferite, pentru gusturi diferite: EVA Salată de Ton cu Quinoa roșie, EVA Salată de Ton cu Cous Cous, EVA Salată de Ton cu Orez sălbatic sau salatele inspirate din bucătării internaționale (EVA Salată de Ton Dalmată, EVA Salată de Ton Mexicană și EVA Salată de Ton Mediteraneană). Ce ar putea fi mai simplu decât să deschizi cutia cu salată și să o răstorni în farfurie (nici măcar asta nu e neapărat nevoie, pentru că poate fi consumată și direct din cutie, mai ales dacă ești o persoană foarte activă și nu îți permiți să pierzi mult timp la masă)? Oriunde, oricând, în orice moment al zilei, o salată cu ton poate reprezenta o masă sănătoasă, consistentă, dar și gustoasă în același timp.

Și dacă să zicem că nu te dai în vânt după combinațiile de pește cu diverse alte ingrediente (treaba ta, nici nu știi ce pierzi dacă nu încerci salatele EVA!), poți alege tonul simplu. Sub brandul EVA vei găsi atât Ton bucăți în ulei de măsline, Ton bucăți în ulei vegetal sau Ton bucăți în suc propriu, cât și EVA Ton mărunțit în ulei vegetal. Pentru acesta din urmă îți oferim și o sugestie de sandviș ultrarapid. Ai nevoie de o ciabatta, o conservă de ton mărunțit în ulei vegetal, doi castraveți murați în oțet și puțin piper alb. Scurgi jumătate din uleiul din conservă, adaugi castraveții tăiați cubulețe și storși de zeamă, asezonezi cu sare și piper. Tai apoi ciabatta pe lungime (dacă vrei poți să o și prăjești puțin în toaster), pui amestecul de ton și castraveți, asamblezi și… gata gustarea! Simplu, rapid, gustos, sănătos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *