Lifestyle

Transformă fierul vechi în artă! Expoziție de sculpturi din fier vechi

În perioada 15 – 23 Mai ParkLake Shopping Center va găzdui expoziția inedită „Transformă fierul vechi în artă”, în premieră într-un centru comercial. Cu această ocazie peste 40 de sculpturi realizate de Dinu Gabriel din piese auto uzate vor fi expuse în centrul comercial.

Astfel, zona main square se transformă într-un spațiu alternativ și neconvențional în care vor fi amplasate creații unice printre care se numără o chitară, roboți de diverse dimensiuni și multe alte instalații de artă realizate integral din fier reciclat.

ParkLake încurajează proiectele culturale și prin astfel de inițiative ne dorim să facem cunoscuți publicului tinerii artiști români cu potențial. Ne dorim ca această expoziție să contribuie la conștientizarea impactului pozitiv pe care reciclarea o poate avea asupra mediului și comunității în care trăim”, a declarat Simona Badea, Deputy Center and Marketing Manager.

Dinu Gabriel este artistul care transformă fierul vechi în opere de artă: chitare, ceasuri, siluete, toate cu povestea și personalitatea lor. În cele 2 garaje pe care le-a transformat în atelier, acesta pune în valoare ceea ce alții aruncă. Reciclând piese vechi de mașină, hard-diskuri şi multe alte bucaţi de metal le transformă, prin viziunea sa creativă, în obiecte de artă.

Acesta si-a descoperit pasiunea încă din copilarie. Tatăl lui lucra la o fabrică și aducea piese acasă, să le vândă. El lua rulmenții și își făcea karturi cu băieții și se dădeau pe dealuri. Acum aproape patru ani și-a dat seama că aceste piese și bucăți din fier vechi pot prinde din nou viață.

Performanța și viziunea sa artistică au putut fi urmărite de curând în cadrul sezonului #unusiunu din cel mai iubit show de divertisment local, „Românii au Talent”, unde Gabriel i-a impresionat pe toți cei patru jurați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *