Lifestyle

illy Art Collection creată de Mona Hatoum a ajuns în România

Noua colecție de cești în ediție limitată illy Art Collection poartă semnătura artistei internaționale Mona Hatoum.

Lansată la finele anului trecut, la Frieze London și Fiac Paris, colecția de cești poate fi achiziționată acum de pe site-ul www.coffeeandme.ro, distribuitorul oficial illycaffè în România.

Născută la Beirut, într-o familie palestiniană, Mona Hatoum s-a mutat la Londra în anul 1975, după începerea războiului civil din Liban. Și-a început cariera artistică la mijlocul anilor ’80 cu o serie de lucrări video & performance. În decada următoare, artista a experimentat cu predilecție zona de instalație și sculptură, toate lucrările sale devenind recognoscibile prin puternicele mesaje poetice și politice.

Pentru colecția de cești illycaffè, Mona Hatoum s-a inspirat din tradiționala keffiyeh arăbească, asociată cu cauza palestiniană, un motiv statement recurent în lucrările sale. Artista a folosit în mod abstract modelul de plasă de pescuit și frunza de măslin, puternice simboluri pentru muncă, sacrificiu, relațiile interpersonale și pentru pacea mult dorită. Un twist memorabil pentru ceașca de cafea 100% Arabica.

Colecția illycaffè de cești în ediție limitată Mona Hatoum poate fi achiziționată în variantele de 2 cești de espresso & 2 farfurii, 2 cești de cappuccino & 2 farfurii, 6 cești de espresso & 6 farfurii și 6 cești de cappuccino & 6 farfurii.

illy Art Collection a fost creată în anul 1992, din pasiune pentru cafea și din dragoste pentru artă. 30 de ani mai târziu, galeria de cești illycaffè în ediție limitată se mândrește cu nume notorii din lumea artelor, precum Yoko Ono, Marina Abramovic, Olimpia Zagnoli, Robert Rauschenberg, Ai Weiwei, Jeff Koons, Anish Kapoor, Francis Ford Coppola, David Byrne, Maurizio Galimberti, Marc Quinn.

Din 2006, illycaffè a extins proiectul Art Collection și pentru cutiile de cafea.

Despre illycaffè

illycaffè este o afacere de familie, fondată la Trieste în 1933 și care și-a propus să ofere cea mai bună cafea din lume. Produce unicul amestec illy 100% Arabica, realizat din 9 dintre cele mai bune selecții de Arabica; în fiecare zi peste 8 milioane de cești de illy sunt consumate în peste 140 de țări, în cele mai selecte cafenele, restaurante și hoteluri, în birouri sau case particulare. Datorită inovațiilor sale, illycaffè contribuie la dezvoltarea tehnologică în sectorul cafelei. Odată cu crearea premiului “Ernesto Illy Award for quality espresso coffee” în 1991, în Brazilia, illy a devenit pionier prin împărtășirea know-how-ului (cunoștințelor) în domeniul cafelei, platind un pret corect, mai mare, pentru cea mai bună calitate. Din 2017, prin “Ernesto Illy International Coffee Award”, compania îi celebrează pe cultivatorii de cafea pentru cele mai sustenabile recolte din lume. Din 2013 illycaffè este menționată cu regularitate în lista World’s Most Ethical Companies. În 2019 illy și-a reînnoit angajamentul de a continua modelul de business sustenabil prin îmbinarea problemelor de mediu și sociale, adoptând Società Benefit (statutul de benefit corporation) și incluzând acest angajament în statutul său. În 2021 illy a fost prima companie producătoare de cafea italiană care a obținut B Corp international certification datorită respectării angajamentului său, prin atingerea celor mai înalte standarde de respectare a normelor de mediu și sociale. Compania a fondat propria Universitate a cafelei din dorința de a găzdui și a promova cultura illy, punând la dispoziție cunoștințe academice și training pentru cultivatorii de cafea, baristas și pentru pasionații de cafea. Tot ce este “made in illy” este tradus prin frumusețe & artă, valori reprezentative ale brandului, începând cu logo-ul creat de artistul James Rosenquist și continuând cu celebra illy Art Collection, decorată de peste 100 de artiști internaționali. În 2020 compania avea 1291 de angajați și venituri de 446.5 milioane de Euro. Sunt 261 de magazine monobrand illy în peste 40 de țări. În 2021 Rhone Capital a devenit acționar minoritar illycaffè pentru a sprijini compania în a-și continua dezvoltarea internațională.

_____________________________________________________________________

@coffeeandmero

#illyArtCollection #livehappilly #monahatoum #coffeeandme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *