General

Festival de șah în scop caritabil

În perioada 18-19 decembrie 2021, Clubul Rotary Cișmigiu, Clubul de Șah Hannibal și Hotelul Cișmigiu au organizat în parteneriat Festivalul Șahului de Crăciun în Cișmigiu, un eveniment hibrid care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea a zece familii din satul Dumbrăveni, comuna Balotești, Județul Ilfov.

La câțiva pași de Parcul Cișmigiu, un loc cu o puternică rezonanță șahistă, 55 de membri ai clubului de șah Hannibal au luat parte în weekendul 18-19 decembrie la acțiunile organizate de Clubul Rotary Cișmigiu sub egida Festivalului Șahului de Crăciun în Cișmigiu, eveniment caritabil găzduit de către Hotelul Cișmigiu.

20% din încasări au fost direcționate către susținerea pentru perioada Crăciunului a zece familii aflate sub pragul sărăciei localizate în satul ilfovean Dumbrăveni, aflat pe raza comunei Balotești.

Sâmbătă 18 decembrie, 55 de pasionați ai jocului de șah, cu vârste cuprinse între 6 și 48 ani, s-au întrecut pe durata a șapte runde într-o competiție online, grupată pe patru secțiuni.

Jocurile grupei unde participat sportivi cu vârsta mai mică de 8 ani au fost câștigate de Floruț Grigorie din Dumbrăvița (Timiș) cu 6,5 puncte, urmat în clasament de Lucas Constanda din Chiajna (Ilfov) și Luis Paul, legitimat la clubul Tinerii Lei Baia Mare cu câte 5 puncte.

Andrei Babadița din comuna 1 Decembrie (Ilfov), câștigătorul secțiunii dedicate juniorilor de 12 ani a triumfat cu un punctaj perfect, 7 puncte din 7 partide, fiind urmat de Dimitriu Filip, legitimat la CSS Ilfov cu 5,5 puncte și de către Petru Pomărac din Popești Leordeni (Ilfov) cu 4,5 puncte.

Amelia Iacob din Iași și Otilia Echimescu din Râmnicu Sărat, în această ordine, și-au împărțit primele două locuri în secțiunea fetelor cu același număr de puncte, 5,5 din 7 runde, fiind urmate pe podium de Selina Tani din București cu 4 puncte.

Întrecerea OPEN a revenit juniorului timișorean Radu Dima cu 6,5 puncte, acesta fiind în urmat în clasament de Marian Varga din București și Gabriel Sarafian din Paris (Franța) cu 6 și respectiv 5 puncte.

Ziua de duminică a fost dedicată unui atelier interactiv, găzduit de sala Lipscani a Hotelului Cișmigiu, eveniment cu tema „Carlsen: Viziune și consecvență”.

Personalitate lui Magnus Carlsen, campionul mondial la șah clasic, recent confirmat în Dubai, a fost deconspirată cu mult șarm celor 17 participanți, pe parcursul a două ore, de către marele maestru internațional Mihail Marin, multiplu campion național, participant de 11 ori la Olimpiada de Șah reprezentând România, autor al mai multor cărți publicate în șase limbi de circulație internațională.

Gazda acțiunii a oferit participanților un voucher reprezentând cazare pentru o noapte într-unul din apartamentele Hotelului Cișmigiu, iar câștigătorul tombolei a fost juniorul Victor Guia.

La finalul atelierului, toți participanții au obținut autografe din partea lectorului pe cartea „Pe umerii legendelor”, lucrare recent reeditată în limba engleză la cererea publicului cititor.

Rotary Cișmigiu este o organizație de serviciu comunitar care acționează prin voluntarii săi, lideri în elitele lor profesionale, pentru a îmbunătăți viața celor din jur, zi de zi, fără pauze și neobosiți. Rotarienii se întâlnesc săptămânal, la Hotel Cișmigiu, și decid împreună ce proiecte vor implementa, fie ca este vorba de acte de caritate și suport, fie ca este vorba de programe educaționale, culturale, sportive, medicale sau îndreptate spre mediu.

Hotel Cișmigiu, localizat în centrul Bucureștiului, oferă găzduire vizitatorilor săi în cele 60 de spații de cazare clasificate la patru stele.

Hannibal București este o comunitate formată din pasionați ai jocului de șah, în interiorul căreia se organizează programe de inițiere și perfecționare în jocul regilor, competiții și evenimente speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *