Beauty

Cum trebuie folosite fiolele cu vitamine pentru îngrijirea tenului

Fiolele de îngrijire a tenului au devenit unele din cele mai folosite metode de înfrumusețare, atât în saloane, cât și acasă, fiind foarte eficiente și ușor de folosit. Pe piață există o gamă largă de astfel de produse, formulate în funcție de nevoile fiecărui ten. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică în ce mod le putem folosi pentru a avea rezultate sigure și a ne feri de eventuale neplăceri  întâlnite, în special, în cazul tenurilor grase, acneice și sensibile.

”Fiolele cu vitamina C sunt la mare căutare în prezent, chiar dacă acest ingredient este folosit de foarte mult timp în îngrijirea pielii. Este, teoretic, potrivit oricui, însă, persoanele care au tenul sensibil trebuie să fie atente la concentrația de vitamina C din aceste produse. Fiind un acid, are implicit o acțiune exfoliantă și, atunci când folosim des exfolianți în concentrații mari, dacă venim apoi și cu vitamina C, e posibil să irităm tenul.  
În rest, este potrivită pentru toată lumea și poate fi aplicată dimineața și seara. Fiecare fiolă este astfel dozată încât să o aplicăm pe față, gât și decolteu.
Putem face o cură de fiole cu vitamina C pe durata a 7 zile sau 14 zile.  
E important să alegem vitamina C atunci când avem nevoie de efectele ei: când avem un colorit neuniform al tenului și au apărut semnele de îmbătrânire. E important să avem în fiola de vitamina C și alte ingrediente. Acidul linoleic și acidul hialuronic de tip 2B, de exemplu, potențează acțiunea vitaminei C”, explică Diana Baicu.

Alegem multivitamine sau doar vitamina de care avem nevoie?

”Multe persoane apelează la fiole cu multivitamine, de exemplu A, C, B3, B5. Sunt eficiente, însă este ca atunci când luăm suplimente alimentare cu multivitamine și nu vom rezolva o problemă care este legată strict de carența unei vitamine anume. Ideal ar fi să ne facem din când în când o analiză spectrometrică a țesutului. Aceasta folosește o lumină de tip special care ne determină, printre altele, și cum stăm cu vitaminele la nivelul țesuturilor și ne spune dacă avem o carență de vitamine sau, mai rar, vitamine în exces. Și atunci trebuie să folosim pentru îngrijirea pielii noastre vitamina potrivită. Începătorii în folosirea fiolelor le pot folosi însă cu încredere pe cele cu cocktailuri de vitamine”, adaugă Diana Baicu.

Vitamina E poate încărca tenurile grase și acneice

”În general, este recomandat ca fiolele să fie folosite seara pentru că el pot conține vitamina E, care este puțin uleioasă. Dacă avem tenul deja gras sau acneic nu folosim mai mult de șapte zile cura de vitamine și evităm fiolele cu vitamina E. Fiolele tip cocktail de multivitamine sunt folosite cu mare succes și în colecțiile de tip Advent Calendar, ce conțin 24 de fiole, fiecare pentru a fi folosită într-o zi, în anumită ordine, pentru ca la finalul curei să avem un ten spectaculos. Întotdeauna aceste Advent Calendare conțin cocktailuri de multivitamine, în special A cu C și E, dar sunt atent dozate pe parcursul celor 24 de zile, așa că pot fi folosite cu încredere de toată lumea”, explică Diana Baicu.

Fiole pentru hidratare

BABOR Hydra apelează la puterea maximă a acidului hialuronic pentru nevoile maxime ale pielii. Imediat după folosire se obține mai multă hidratare la toate nivelurile pielii, un ten intens hidratat, cu mai putine riduri. Acidul hialuronic cu molecula mică , ingredientele hidratante și ProVitamina B5 hidratează imediat, catifelează pielea și reduc ridurile cauzate de deshidratare.

Fiole cu multivitamine

BABOR MultiVitamin folosește puterea maxima a vitaminelor și conferă tenului slăbit, devitalizat, o nouă energie.  Vitamina A, B5 and H (biotina) regenerează pieleă și îmbunătățește aportul de vitamin, vitamina C și Thiotaine (antioxidant cu spectru larg) oferă mai multă vitalitate, energie și strălucire, Niacinamida (vitamina B3) și calciul întăresc pielea, iar vitamina E acetat acționează ca un antioxidant și asigură o protecție intensă împotriva radicalilor liberi.

Fiole cu vitamina C

BABOR DR BABOR Power Ampoules Concentrates Vitamin C  combină Vitamina C stabilizată 20%, acid hialuronic, acid linoleic care acționează sinergic pentru a ilumina și uniformiza nuanța tenului. Contribuie la îmbunătățirea nuanței și texturii pielii, diminuează aspectul liniilor fine și al ridurilor și protejează pielea de îmbătrânirea oxidativă a pielii.

Fiole cu retinol
BABOR RETINOL POWER SERUM AMPOULES combină retinol stabilizat cu acid hialuronic 2D și tripeptide-1 biomimetica. Acestea combat semnele de îmbătrânire premature, contribuie la diminuarea aspectului liniilor fine și al ridurilor, rafinează porii și îmbunătățește textura și nuanța tenului. Contribuie la activarea rejuvenării tenului și la stimularea secreției de colagen.

ACADEMIE Advent Calendar

Calendarul Académie Scientifique de Beauté conține 24 de fiole concentrate cu ingrediente active pentru o piele revitalizată și un ten radiant.

Fiolele 1, 2 și 3 – conțin extract de celule integrale pentru a activa reînnoirea celulară, a proteja celulele stem împotriva îmbătrânirii și relansează sinteza colagenului. Este ideal pentru a începe cura de tratament prin activarea metabolismului celular.

Fiolele 4,5 – Complex de Vitamine A & E: vitamina A stimulează diviziunea celulară pentru un ten cu aspect mai tânăr. Vitamina E este un antiradicali liberi pentru o mai bună protecție a pielii.

Hidratare:
6,7,8 – Hydraderm : o combinație de substanțe active pentru o hidratare imediată și de lungă durată. Ajută la lupta împotriva deshidratării.

Protectie:
9,10,11 – Gelee Royale: hrănește, revitalizează pielea și îmbunătățește aspectul tenului.

Redensifiere:
12, 13, 14 – Hyaluronic Acid: menține un nivel ideal de hidratare pentru o epidermă refăcută. Pielea este moale și suplă; liniile fine sunt mai puțin vizibile.

Hrănire
15,16 – Omega 3,6,9 acizi grași esențiali pentru o alimentație sănătoasă, protejată și suplă. Ideal pentru a face față frigului extrem.
Strălucire:

17 – Instant Radiance: ofera luminozitate tenului datorită concentratului Instant Radiance. Fixează machiajul. Poate fi combinat cu fondul de ten.
Netezire:

18, 19, 20 – Colagen Marin: netezește microrelieful pielii. Oferă tonus și suplețe.
Hidratare și revitalizare:

21, 22 – Hydraderm

23- Complex de Vitamine A & E: vitamina A stimulează diviziunea celulară pentru un ten cu aspect mai tânăr. Vitamina E este un antiradicali liberi pentru o mai bună protecție a pielii.

Stralucire imediată pentru ziua festivă:
– Instant Radiance: Aplicați jumătate din fiolă pe față și amestecați a doua jumătate cu fondul de ten sau cu crema obișnuită. Pielea este hidratată și revitalizată. Are un aspect netezit și radiant, cu vitalitate pentru festivitățile de sfârșit de an.

Produsele profesionale recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din toată țara. Până duminică, 31 octombrie, acestea pot fi găsite la reduceri considerabile,  în cadrul evenimentului Top Beauty Trade Show.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *